Oldalak

2011. október 14., péntek

Pályázati felhívás - Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy használati jogának elnyerésére

A pályázat célja:
A HÍR védjegy használati jogának elnyerésével a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók (védjegy) gyűjtemény hasznosítása és bővítése.

Előzmények:
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program a Nyugat-Európában - francia kezdeményezésre – a 90-es években futó Euroterroirs (Európa Vidékei) program hazai adaptációja, mely a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezésével 1998-ban indult el. A program eredményeként létrejött Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek és élelmiszereinek gyűjteménye (a továbbiakban: HÍR gyűjtemény) abból a célból, hogy e speciális termékek gazdasági hasznosítása lehetővé váljon.
A 2000. december 31-én lezárt HÍR gyűjteményben 300 jellegzetesen magyar, illetve különleges regionális élelmiszeripari termék (zöldségek, gyümölcsök, húsipari termékek; sütőipari termékek; italok, tejtermékek, édesipari, cukrászati, és malomipari termékek, fűszerek és száraztészták), továbbá növény- és állatfajta szakmai-történeti leírása található.

A HÍR gyűjtemény nyomtatott formában és elektronikusan is kiadásra került, tartalma az Agrármarketing Centrum (AMC) honlapjáról (www.amc.hu) letölthető.
A 2009. év folyamán kezdetét vette a HÍR gyűjtemény aktualizálását, valamint bővítését célzó hasznosítási program, amelynek működtetője a VM megbízásából az AMC. E program keretében folyamatosan pályázható a HÍR védjegy használati jogának elnyerése.  (Pályázatról bővebben!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése