Oldalak

2011. október 14., péntek

HÍR-es a rábaközi perec (védjegy)


"Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) Vidékfejlesztésért díjat kapott a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület. A standjukon kiállított rábaközi perecet HÍR-védjeggyel látták el.

Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor agrárminiszter a minap OMÉK-díjat adományozott a kapuvári székhelyű Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesületnek (RVE). Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás díját Hámori György, az egyesület elnöke vette át. A kapuvári székhelyű egyesület a fővárosi seregszemlén a rábaközi pereccel mutatkozott be. A termék a minap kapta meg az úgynevezett HÍR-védjegyet és az ezzel az elismeréssel rendelkező termékek csarnokában állították ki.

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy célja a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjtemény hasznosítása és bővítése.

A kezdeményezés a Nyugat-Európában – francia mintára – a ’90-es években zajlott Euroterroirs- (Európa vidékei) program hazai adaptációja, mely a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésével 1998-ban indult el."  Forrás!

Védjegy használat és értékesítése!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése